Schade na aanrijding van achteren claimen

Aanrijding van achterenNietsvermoedend remt u af. U ziet een file voor u opdoemen of het stoplicht gaat van oranje naar rood. Ineens voelt u een enorme klap van achteren. De automobilist achter u was niet zo oplettend. Door de klap schiet uw hoofd naar achteren en weer naar voren. Een aanrijding van achteren, ook wel kop-staartbotsing genoemd, kan hard aankomen en veel schade aanrichten, zowel aan uw voertuig als aan uzelf. Bent u van achteren aangereden, dan ligt de schuld hoogstwaarschijnlijk bij de ander. U heeft als slachtoffer dan recht op vergoeding van al uw schade en letselschade. Ook al is de tegenpartij aansprakelijk, toch kan claimen van letselschade na een aanrijding van achteren ingewikkeld zijn. Wij staan u graag bij zodat u krijgt waar u recht op heeft. Vaak zonder dat het u iets kost.

Schade na aanrijding van achteren claimen? Onze deskundige letselschade experts staan voor u klaar met vrijblijvend advies. Wij werken landelijk, dus ook in Den Haag en omgeving.

Schade na aanrijding van achteren claimen en aansprakelijkheid

Bent u slachtoffer van een aanrijding van achteren, dan is het niet waarschijnlijk dat u schuld heeft aan het ongeval. De aansprakelijkheid ligt doorgaans bij degene die achter u reed en bij u achterop botste. Deze automobilist is dan ook aansprakelijk te stellen voor alle letselschade die uit de aanrijding voortkomt. Om uw schade te claimen bij de aansprakelijke tegenpartij dient u deze allereerst aansprakelijk te stellen. Het is belangrijk dat u er na de botsing voor zorgt dat u alle gegevens van de ander verzamelt, gegevens van eventuele getuigen noteert en foto’s maakt van de situatie. Zo is makkelijker aan te tonen dat u geen schuld had aan de aanrijding.

Schade inventariseren na aanrijding van achteren

Er gebeuren helaas dagelijks ongelukken in het verkeer. Vaak is er sprake van een aanrijding van achteren oftewel een kop-staart botsing. Met name in de file of terwijl u voor een stoplicht staat te wachten is een aanrijding van achteren snel gebeurd. De kans is groot dat er sprake is van aanzienlijke schade aan uw voertuig en aan de persoonlijke eigendommen die u bij zich had toen u werd aangereden. Daarnaast krijgt ook uw lichaam een flinke klap te verduren bij een aanrijding van achteren en u kunt hierdoor ernstig letsel oplopen. Denk aan kneuzingen en blauwe plekken, botbreuken en beschadigingen aan uw gebit. Ook whiplashklachten treden nogal eens op bij een aanrijding van achteren. Naast direct zichtbare materiële schade kunt u ook te maken krijgen met immateriële schade, nu en in de toekomst. Het is daarom belangrijk om een goede inventarisatie te maken van alle schade en letselschade die uit het ongeluk voortkomen. Ook daarbij kunnen wij u helpen, zodat u geen schadeposten over het hoofd ziet.

Whiplashklachten na aanrijding van achteren

Een whiplash is een veel gehoorde klacht na een kop-staartbotsing. Vreemd is het niet dat veel slachtoffers nek- en rugletsel oplopen door een aanrijding, waarbij de klap immers van achteren kwam. Door deze klap maken hoofd en nek abrupt een snelle beweging met als gevolg bijvoorbeeld hoofdpijn, nekpijn, duizeligheid en een stijf gevoel. Soms ontwikkelt u pas later klachten die op een whiplash wijzen. Het is daarom verstandig om altijd uw huisarts te bezoeken na een aanrijding van achteren. Voor uw gezondheid en voor het vastleggen van uw klachten in een medisch dossier. Een whiplash kan voor langere tijd problemen met zich meebrengen en mogelijk maakt u hierdoor ook in de toekomst nog extra kosten. Met een medisch dossier staat u sterker bij het claimen van uw letselschade, zeker als de verzekeringsmaatschappij van de aansprakelijke tegenpartij uw klachten niet serieus wenst te nemen.

Welke letselschade claimen?

U komt in aanmerking voor vergoeding van alle schade die is ontstaan door de aanrijding. Dat betekent dat u de schade aan auto kunt claimen en de schade aan andere persoonlijke eigendommen die u bij zich had. Ook alle kosten die u heeft als gevolg van lichamelijk letsel dienen vergoed te worden door de tegenpartij. U kunt hierbij denken aan al uw medische kosten, bijvoorbeeld rekeningen die u ontvangt voor behandelingen die uw zorgverzekering niet vergoedt en uw eigen risico en kosten voor hulp in de huishouding. Mogelijk bent u door de aanrijding ook tijdelijk niet in staat om te werken en loopt u daardoor inkomen mis. Zeker als u last heeft van een whiplash is de kans hierop groot. De schade kan dan behoorlijk in de papieren lopen. Het kan zijn dat u ook recht heeft op smartengeld naast de schadevergoeding voor alle materiële schade die u heeft. Smartengeld is een vergoeding voor de pijn en het verdriet dat u heeft en kan ook worden uitgekeerd als u levenslang gevolgen ondervindt van het ongeval, bijvoorbeeld door blijvend zichtbare littekens. Een ervaren letselschade jurist kan samen met u berekenen hoeveel schade u in uw situatie kunt claimen.

Kosteloos juridische bijstand

Schade claimen na een aanrijding van achteren? Wij kunnen u dan waarschijnlijk bijstaan tijdens het hele letselschadeproces zonder dat daaraan voor u kosten zijn verbonden. Als de tegenpartij aansprakelijk is, dient hij/zij ook uw juridische kosten te vergoeden. Deze kosten zijn onderdeel van de totale schadevergoeding waarop u recht heeft. Onze letselschade juristen hebben jarenlange ervaring met letselschadezaken en schade claimen na whiplash en dragen het keurmerk van het Register Letselschade. U bent dus verzekerd van de beste juridisch bijstand. Neemt u gerust contact met ons op voor advies. Wij werken landelijk en indien gewenst bezoeken wij u ook graag thuis in Den Haag of omgeving voor een eerste, vrijblijvend kennismakingsgesprek.