Schadevergoeding auto-ongeluk

Schadevergoeding auto-ongelukEen auto-ongeluk kan grote gevolgen hebben. Want misschien is er niet alleen sprake van materiële schade, maar heeft u ook lichamelijk letsel opgelopen. Is dat het geval, dan loopt de hoogte uw letselschade snel op. Zo moet u extra kosten maken voor een medische behandeling of om te revalideren. En wat dacht u van de inkomsten die u misloopt doordat u na het auto-ongeluk niet kunt werken? Echter, als de tegenpartij schuldig is aan het auto-ongeluk, heeft u recht op schadevergoeding  en onze rechtsbijstand. Ook de kosten van onze hulp worden de aansprakelijke partij betaald.

Bent u zelf betrokken geweest bij een auto-ongeluk en hebt u hierbij letsel opgelopen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies omtrent het claimen van uw letselschade. Als u recht heeft op schadevergoeding maken onze letselschadejuristen direct een afspraak om u te bezoeken. Gewoon bij u thuis in Den Haag en omstreken.

Letselschade en de verzekeringsmaatschappij

Bij een botsing tussen twee auto’s of een auto en een ander motorvoertuig, is er altijd iemand aansprakelijk. Degene die de verkeersregels heeft overtreden, moet dan ook opdraaien voor de kosten die de andere partij maakt. Gelukkig is het voor iedereen verplicht  voor dit soort ongelukken verzekerd te zijn. In theorie is het uitkeren van schadevergoeding dus simpelweg een kwestie van de verzekeraar. Helaas werkt dit in de praktijk echter niet altijd even gemakkelijk. Want zelfs als duidelijk is dat de tegenpartij verantwoordelijk is voor uw letselschade, krijgt u niet vanzelf alle kosten vergoed. Een verzekeraar doet er immers alles aan om schadevergoedingen zo laag mogelijk te houden. Deze schade-uitkeringen zijn voor gewoon kosten die de winst drukken. Met de hulp van onze ervaren letselschadejuristen weet u zeker dat u het bedrag krijgt uitgekeerd waar u recht op heeft.

Proces-verbaal als bewijs schadevergoeding auto-ongeluk

Een auto-ongeluk ontstaat niet zomaar. Vaak heeft een van de bestuurders de verkeersregels overtreden. Misschien is de tegenpartij door rood gereden, heeft hij te hard gereden of heeft de automobilist geen voorrang verleend. In deze gevallen is het helder wie er verantwoordelijk is voor de ontstane letselschade. En als de politie is ingeschakeld, dan staan de feiten meestal ook nog eens duidelijk op papier. Dit proces-verbaal kan daarom van groot belang zijn als om te bewijzen dat u recht heeft op schadevergoeding. Hierin staat beschreven wat er gebeurd is en wie de veroorzaker van het auto-ongeluk is. Zo’n proces-verbaal hebben wij dus nodig wanneer wij bij de verzekeraar een letselschade claim indienen. U heeft hier zelf geen omkijken naar, onze letselschade experts  vragen dit voor u op.

Verantwoordelijkheid aanrijding leidt tot aansprakelijkheid

Helaas is het niet altijd direct duidelijk wie er verantwoordelijk is voor het auto-ongeluk en is het dus ook niet meteen helder of u recht heeft op schadevergoeding. Een kop-staart botsing is typisch zo’n ongeluk waarbij wat verwarring kan ontstaan. De automobilist die achterop de ander klapt wordt normaal gesproken gezien als de veroorzaker van het auto-ongeluk. Dit maakt hem aansprakelijk voor de letselschade. Het is in het verkeer immers essentieel en wettelijk verplicht om voldoende afstand tot de voorganger te bewaren. Is het echter zo dat wanneer de voorste automobilist plotseling en onnodig hard remt, dat deze verantwoordelijk voor het auto-ongeluk en daarmee aansprakelijk voor de letselschade van de achterop-rijder. In dit soort situaties is het vaak noodzakelijk dat er een uitgebreid toedrachtsonderzoek wordt gedaan voordat uw letselschade geclaimd kan worden. Zonder aansprakelijkheid , wordt er geen schadevergoeding uitgekeerd.

Laat u daarom bijstaan door onze ervaren letselschadejuristen. Zij verzamelen het benodigde bewijs, spreken met eventuele getuigen en zorgen er voor dat duidelijk wordt wat er precies is gebeurd. Twijfelt u zelf over wie er aansprakelijk is voor het auto-ongeluk? Wij leggen u graag uit onder welke omstandigheden u recht heeft op een schadevergoeding.

Welke kosten worden vergoed na een auto-ongeluk?

U realiseert zich vaak niet hoeveel extra kosten een auto-ongeluk met zich meebrengt. Natuurlijk is er de schade aan uw auto. Misschien moet deze uitgedeukt worden, zijn er door de botsing auto-onderdelen kapot gegaan of is uw auto zelfs total loss verklaard. Wanneer u bij de aanrijding gewond bent geraakt is de schadevergoeding echter ook bedoeld om uw medische kosten te dekken. Denk daarbij aan kosten voor een ziekenhuisopname, revalidatie of eventuele medicijnen. En heeft u hulp in de huishouding nodig omdat u deze klussen door het ongeluk (tijdelijk) zelf niet meer kunt doen? Ook deze kosten worden verwerkt in de letselschade claim. Inkomstenderving is een andere grote schadepost die kan ontstaan door een auto-ongeluk. Als u een operatie moet ondergaan of aan het revalideren bent, kunt u niet werken. Hierdoor verliest u inkomsten. Bij het indienen van een letselschade claim wordt daarom rekening gehouden met uw maandelijkse loon. Zo krijgt u een vergoeding voor de inkomsten die u misloopt. Daarbij wordt zelfs de gemiste pensioenopbouw niet vergeten.

Schade verhalen op verzekeraar

Na een auto-ongeluk heeft u al genoeg aan uw hoofd. Als u letsel heeft opgelopen, moet u zich volledig kunnen concentreren op uw revalidatie. Het laatste waar u zin in heeft, is om strijd te moeten leveren met een verzekeraar over uw schadevergoeding. Daarom nemen onze letselschadejuristen u dit graag uit handen. Het enige wat u moet doen, is samen met de veroorzaker van het ongeluk een schadeformulier invullen. Mits dit mogelijk is natuurlijk. De rest regelen wij voor u. Wij vragen bijvoorbeeld het proces-verbaal voor u op, berekenen het totale bedrag aan letselschade en dienen een claim in bij de verzekeraar van de tegenpartij. Vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat alles goed is uitgezocht zodat wij met een duidelijk verhaal bij de verzekeraar aankloppen. Alleen met goede bewijslast krijgt u namelijk de schadevergoeding waar u recht op heeft. Ontstaat er toch een geschil met de verzekeraar over de hoogte van het bedrag? Dan kunt u een deelgeschillenprocedure starten via een letselschade advocaat uit ons netwerk.

Hulp bij claimen letselschade na auto-ongeluk

Het is al vervelend genoeg als u lichamelijk letsel heeft als gevolg van een auto-ongeluk. U wilt daarnaast niet in financiële problemen raken omdat u tijdelijk geen inkomsten heeft of omdat u torenhoge medische kosten moet maken. Onze letselschade experts zorgen er voor dat u gecompenseerd wordt met een passende schadevergoeding. En is de tegenpartij aansprakelijk dan is onze juridische bijstand ook nog eens helemaal gratis.

Heeft u een auto-ongeluk gehad en is er sprake van letselschade? Vul dan uw contactgegevens in. Een ervaren letselschadejurist neemt zo spoedig mogelijk contact met u op om uw zaak te bespreken. Zo weet u direct of u recht heeft op een schadevergoeding.