Letselschade na aanrijding in de file

Aanrijding in de fileElke werkdag weer krijgen automobilisten in de ochtend- en avondspits te maken met lange files. Heel vervelend als u onderweg naar uw werk bent of juist weer terug naar huis gaat en u kunt niet lekker doorrijden. Files zorgen voor de nodige frustraties en leveren dikwijls ook gevaarlijke situaties op. U merkt de file bijtijds op, maar de automobilist achter u reageert niet adequaat. Een ander denkt nog even snel te kunnen invoegen, maar haast en onoplettendheid kunnen leiden tot ernstige ongelukken met aanzienlijke letselschade en traumatische gevolgen voor alle betrokkenen. Whiplashklachten bijvoorbeeld komen vaak voor na een aanrijding in de file. Is een ander aansprakelijk voor de aanrijding, dan kunt u al uw letselschade verhalen op de tegenpartij.

Letselschade na aanrijding in de file claimen? Neem contact op met een van onze letselschade juristen om uw zaak vrijblijvend te bespreken. Wij zijn landelijk werkzaam en bezoeken u thuis.

Aanrijding in de file, wat moet ik doen?

Bij een aanrijding in een file is er veelal sprake van een kop-staartbotsing: uw wordt van achteren aangereden door een automobilist die niet bijtijds kon afremmen. Bij een dergelijke aanrijding is degene die bij u achterop reed zo goed als altijd aansprakelijk voor uw letselschade. Het is belangrijk dat u direct een Europees Schadeformulier invult en zorgt dat u beschikt over de juiste gegevens van de andere bestuurder. Denkt u ook aan het maken van foto’s van de omstandigheden. Bent u hier zelf niet toe in staat, vraagt u dan of een ander dit voor u wil doen. Let u op bij het invullen van het schadeformulier: onderteken alleen als u het volledig eens bent met de beschrijving van de tegenpartij. U doet er ook verstandig aan om na de aanrijding zo spoedig mogelijk een bezoek aan uw huisarts te brengen voor een medische controle, ook als u niet direct klachten ervaart.

Aanrijding in de file: Kettingbotsing

Afwikkelen van letselschade kan behoorlijk gecompliceerd zijn na een aanrijding in de file, met name als er meerdere automobilisten bij betrokken zijn. En in de file is dat nogal eens het geval, aangezien een kop-staartbotsing al snel tot een kettingbotsing kan leiden. Wie kunt u dan precies aansprakelijk stellen voor uw letselschade? Bij een kop-staartbotsing is degene die bij u achterop is gereden degene bij wie u uw schadeclaim kunt indienen. Zo dient elke betrokkene zijn of haar schade te claimen bij de bestuurder die achterop gereden is. U krijgt zo met verschillende procedures te maken en dat kan knap lastig zijn wanneer letselschadezaken geen dagelijkse kost voor u zijn. Onze juristen hebben echter jarenlange ervaring met het afhandelen van schadezaken na een aanrijding in de file en staan u graag bij in dit voor leken ingewikkelde proces. Ons kantoor draagt het keurmerk van het Register Letselschade: U bent verzekerd van deskundige juridische bijstand.

Whiplashklachten na aanrijding in de file

Slachtoffers van een aanrijding in de file krijgen regelmatig te maken met klachten en symptomen die wijzen op een whiplash. Bij een aanrijding in de file komt de klap namelijk vaak van achteren. Het hoofd maakt hierdoor een snelle en vooral onverwachte beweging, eerst naar achteren en daarna naar voren. Soms ervaart u direct na de botsing al klachten zoals hoofdpijn, pijn in de nek of rug of een stijf gevoel. Vaak ook treden klachten die bij een whiplash horen pas enige dagen later op. Blijf hier niet mee rondlopen, maar ga zo snel mogelijk naar uw huisarts. Verzekeringsmaatschappijen nemen whiplashklachten lang niet altijd serieus, terwijl de symptomen voor langere tijd consequenties voor u kunnen hebben. U raakt misschien tijdelijk arbeidsongeschikt, met alle gevolgen van dien.

Juridische hulp inschakelen na aanrijding in de file

De nasleep van een verkeersongeval kan erg lang zijn. Mogelijk is uw auto zwaar beschadigd, misschien zelfs wel total loss en moet u langdurig herstellen van matige tot ernstige verwondingen, zoals botbreuken en een whiplash. Ook hersenletsel, spierdystrofie en amputaties kunnen de nare gevolgen zijn van een aanrijding in de file. Het is belangrijk dat u goed voor uzelf zorgt en het is begrijpelijk dat uw hoofd niet staat naar langdurige en ingewikkelde juridische procedures. Wij adviseren dan ook altijd om juridische hulp in te schakelen. Een ervaren letselschade expert helpt u bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, het inventariseren en berekenen van uw totale letselschade en het claimen van uw schadevergoeding. U weet dan zeker dat u krijgt waar u recht op heeft en geen schadeposten over het hoofd ziet. Zo kunt u ook kosten die u mogelijk in de toekomst nog moet maken als gevolg van de aanrijding claimen bij de aansprakelijke tegenpartij.

Welke letselschade te claimen na aanrijding in file?

Is een andere automobilist in de file van achteren tegen u aangereden, dan is hij of zij aansprakelijk voor alle letselschade die uit het ongeluk voortkomt. Het gaat dan niet alleen om schade aan uw voertuig en aan andere persoonlijke eigendommen en om medische kosten die u moet maken. Ook de kosten voor bijvoorbeeld tijdelijke hulp in de huishouding en gederfde inkomsten moeten door de tegenpartij worden vergoed. In sommige gevallen heeft u als slachtoffer ook recht op smartengeld. Dit is afhankelijk van de ernst van het ongeval en het letsel dat u opgelopen heeft. Uw letselschade expert kan u hier meer over vertellen.

Aanrijding in file en kosteloze rechtsbijstand

Als een ander aansprakelijk is voor uw letselschade, kan één van onze ervaren letselschade experts u gegarandeerd kosteloos bijstaan. De kosten voor uw juridische bijstand maken dan onderdeel uit van de totale schadevergoeding waarop u recht heeft. Wilt u weten waar u aan toe bent en zo snel mogelijk een voorschot op uw schadevergoeding ontvangen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij werken landelijk en kunnen u ook thuis in Den Haag en omgeving bezoeken indien u dit wenst.