Aangereden door taxi, wat nu?

Aangereden door taxiU bent aangereden door een taxi en u heeft daarbij letselschade opgelopen. Hoe zit het dan precies met het afwikkelen van de schade? De taxichauffeur was hoogstwaarschijnlijk aan het werk op het moment van de aanrijding. De kans is dan ook groot dat u bij het claimen van uw letselschade te maken krijgt met de werkgever van de taxichauffeur en de WA-verzekering van het taxibedrijf. Wij adviseren u om in dit geval altijd de hulp van een ervaren letselschade expert in te schakelen. Is de taxichauffeur aansprakelijk voor de aanrijding, dan dient de verzekeraar ook de kosten voor uw juridische bijstand te vergoeden en kunnen wij u dus kosteloos bijstaan.

Aangereden door taxi? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies, ook in Den Haag en omgeving.

Aangereden door taxi, wie is aansprakelijk?

Wie aansprakelijk is voor een aanrijding en de letselschade die uit een ongeval voortkomt, is afhankelijk van de toedracht van het ongeluk. Ook maakt het verschil of u bent aangereden als automobilist, bestuurder van een scooter of brommer of als voetganger of fietser. Wij zetten graag een en ander voor u op een rijtje.

Aangereden door taxi als voetganger of fietser
Was u te voet of op de fiets toen u werd aangereden door een taxi? U heeft dan recht op een schadevergoeding van minimaal 50% van al uw letselschade. Ook als de aanrijding uw eigen schuld was omdat u bijvoorbeeld door rood bent gelopen of gefietst. Fietsers en voetgangers vallen wettelijk gezien namelijk in de categorie van zogenoemde zwakkere verkeersdeelnemers. U geniet daardoor extra juridische bescherming in geval van een aanrijding met gemotoriseerd verkeer zoals een auto, scooter of motor. Trof u geen blaam en heeft de taxichauffeur een verkeersovertreding gemaakt? Dan ligt de aansprakelijkheid volledig bij hem en krijgt u 100% van uw letselschade vergoed.

Aangereden door taxi als automobilist
Reed u in een auto, op een scooter, brommer of motor en bent u aangereden door een taxi? Dan bepaalt de toedracht van het ongeluk wie aansprakelijk is voor de aanrijding en de letselschade die daaruit voortvloeit. Bent u van achteren aangereden door een taxi, heeft de taxichauffeur u ten onrechte geen voorrang verleend, reed hij door rood of heeft hij een andere verkeersfout gemaakt? Dan is de taxichauffeur hoogstwaarschijnlijk volledig aansprakelijk voor al uw letselschade. Echter, de aansprakelijkheid voor een verkeersongeluk is niet altijd even makkelijk vast te stellen. Eén van onze letselschade juristen kan een aansprakelijkheidsonderzoek voor u doen. Ook kan het zijn dat u beiden schuld heeft. De aansprakelijkheid zal dan naar rato worden verdeeld.

Het is belangrijk dat de aansprakelijkheid voor de aanrijding goed en zorgvuldig wordt vastgesteld. U kunt uw letselschade namelijk pas claimen als de tegenpartij officieel aansprakelijk heeft erkend.

Hoeveel schade claimen na aanrijding met taxi?

Een aanrijding kan een behoorlijk lange nasleep met zich meebrengen. Als u verwondingen opgelopen heeft, kunt u naast alle pijn en ongemakken voor hoge onkosten komen te staan. Alle letselschade die door de aanrijding is veroorzaakt dient te worden vergoed door de aansprakelijke tegenpartij. Een deskundige letselschade expert kan samen met u alle kostenposten op een rijtje zetten en berekenen hoeveel letselschade u kunt claimen.

U kunt denken aan bijvoorbeeld:

  • Medische kosten die uw zorgverzekeraar niet of slechts gedeeltelijk vergoedt en uw eigen risico
  • Schade aan uw voertuig en persoonlijke eigendommen
  • Tijdelijke hulp in de huishouding
  • Mogelijk toekomstige kosten voor hulpmiddelen of aanpassingen in huis
  • Studievertraging
  • Abonnementen die waardeloos zijn geworden, bijvoorbeeld lidmaatschap van sportvereniging
  • Smartengeld

In sommige gevallen komt u in aanmerking voor smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor schade die niet direct in geld is uit te drukken, zoals psychisch leed, blijvend zichtbare lidtekens, gederfde levensvreugde en pijn die u lijdt of heeft geleden. De hoogte van smartengeld is afhankelijk van uw situatie.

Aangereden door taxi: schakel letselschade expert in!

Een verkeersongeval kan verstrekkende gevolgen hebben. Als u herstellende bent van een aanrijding heeft u waarschijnlijk wel iets anders aan uw hoofd dan het voeren van onderhandelingen met de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. U krijgt daarbij na een aanrijding met een taxi waarschijnlijk te maken met een letselschade jurist van de verzekeringsmaatschappij van het taxibedrijf. U doet er verstandig aan om zelf ook een letselschade expert in de arm te nemen. Wij helpen u met het aansprakelijk stellen en het berekenen van de totale letselschade. Vervolgens kunnen wij de schadeclaim voor u indienen en namens u de onderhandelingen met de verzekeraar voeren. Zo bent u ervan verzekerd dat u krijgt waar u recht op heeft en niet wordt afgescheept met een schadevergoeding die geen recht doet aan uw situatie.

Kosten juridische bijstand na aanrijding taxi

Wilt u snel weten waaraan u toe bent, neemt u dan vooral vandaag nog contact met ons op. Een vrijblijvend eerste advies kost u niets. Is de taxichauffeur aansprakelijk te stellen voor het ongeluk, dan kunnen wij u gedurende het gehele proces gegarandeerd kosteloos bijstaan. De aansprakelijke tegenpartij dient namelijk ook de kosten voor uw juridische bijstand te vergoeden. Aangereden door taxi? Wij helpen u graag verder en komen indien gewenst ook bij u thuis in Den Haag en omgeving. Onze letselschade experts werken landelijk en hebben ruimschoots ervaring met letselschadezaken na een aanrijding met een taxi.