Aangereden door scooter

Aangereden door scooterScooters en brommers zijn voor velen een grote ergernis. Vooral in de drukke stad veroorzaken scooterrijders vaak gevaarlijke verkeerssituaties. Dit omdat ze veel te hard rijden of omdat ze zelfs op plekken rijden waar ze niet eens mogen komen. Een ongeluk zit dan ook in een klein hoekje. Veel fietsers en voetgangers komen er niet ongeschonden vanaf als ze worden aangereden door een scooter. Gelukkig kunt u de opgelopen letselschade claimen bij de verzekeraar van de scooterrijder, evenals de kosten van onze rechtsbijstand. Onze letselschade experts  informeren u graag over de mogelijkheden.

Bel met bovenvermeld telefoonnummer of vul het contactformulier in voor vrijblijvend advies over uw letselschadezaak.

Wat te doen na een aanrijding?

Bent u aangereden door een scooter, noteer dan gegevens van de bestuurder en het kenteken van de scooter. Eenmaal doorgereden, achterhaalt u nooit meer de persoonsgegevens die u nodig heeft uw letselschade te claimen. U hebt de naam en het adres van de scooterrijder nodig. Hierbij is het verstandig om ter controle naar een paspoort of ID kaart te vragen. Zo weet u zeker dat u de correcte gegevens heeft op het moment dat u schadevergoeding wilt claimen. En hoe meer gegevens u verzamelt, hoe beter het is. Concentreer u, nadat u bent aangereden door een scooter, niet alleen op de bestuurder van de scooter zelf, ook getuigen van het ongeval kunnen erg waardevol zijn. Is de scooterrijder doorgereden nadat u bent aangereden? Probeer dan 2 getuigen te vinden die schriftelijk een verklaring willen opstellen. Bij het Waarborgfonds kunt u dan wellicht alsnog een schadevergoeding krijgen.

Aansprakelijkheid aanrijding scooter

U heeft alleen recht op schadevergoeding als de tegenpartij verantwoordelijk is voor het ongeluk. Maar soms is het lastig om te bepalen wie er eigenlijk schuld heeft. Gelukkig zijn er een aantal duidelijke regels opgesteld als het gaat om aanrijdingen waar een scooter bij betrokken is.

– Bent u als fietser of voetganger aangereden door een scooter? De bestuurder van de scooter is altijd voor minstens 50% verantwoordelijk voor het ongeval. Daarbij is het niet van belang of hij of zij ook daadwerkelijk schuld heeft.

– Bent u als automobilist, scooter- of brommerrijder een aangereden door een scooter? In dat geval is degene die een verkeersregel heeft overtreden, aansprakelijk voor het ongeluk. Deze aansprakelijkheid bepaalt of u wel of geen recht heeft op een schadevergoeding.

Iemand aansprakelijk stellen na aanrijding

Als u bent aangereden door een scooter dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Zelfs als u geen lichamelijke klachten heeft opgelopen, kan er wel sprake zijn van financiële schade. Misschien is uw kleding kapot gegaan doordat u bent aangereden. En wat dacht u van uw telefoon? Als deze op straat is gevallen door de aanrijding, is de kans groot dat deze niet meer werkt. Ook dit soort zaken kunt u een vergoeding krijgen van de verzekeringsmaatschappij. De bedoeling is dat u de veroorzaker van het ongeluk schriftelijk aansprakelijk stelt. Deze aansprakelijkheidsbrief moet de scooterbestuurder binnen één week doorsturen naar zijn verzekeraar.

Ons letselschadebureau kan u alleen van dienst zijn als bent aangereden door een scooter en hierbij gewond bent geraakt. Wij zijn gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. Onze kosten worden betaald door de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij.

Schadevergoeding claimen na aanrijding scooter

Wordt u als voetganger of fietser aangereden door een scooter, dan blijft het helaas vaak niet bij materiële schade. Loopt u lichamelijk letsel op dan komt u voor kosten te staan waarop u uiteraard niet had gerekend. Misschien moet u geopereerd worden of zit u met een gebroken hand, been, schouder of voet waardoor u een poosje niet meer kunt werken. In dat geval heeft u recht op schadevergoeding. Wilt u letselschade claimen dan is het verstandig om u te laten vertegenwoordigen door een professional. Onze letselschade experts weten precies welke kosten u vergoed kunt krijgen en ook berekening van de hoogte van de schadevergoeding kunt u aan ons overlaten. Bij het vaststellen van de schadevergoeding wordt er niet alleen gelet op uw fysieke problemen. Want ook eventuele psychische schade die is ontstaan doordat u bent aangereden met een scooter, moet door de verzekeraar worden vergoed in de vorm van smartengeld. Onze letselschade experts dienen de schadeclaim graag voor u in.

Letselschadebureau Den Haag inschakelen

Bent u aangereden door een scooter en denkt u recht te hebben op een schadevergoeding? Dan is het verstandig om een ervaren letselschade advocaat of -expert in de arm te nemen. Onze juristen helpen u met het verzamelen van bewijslast, dienen een schadeclaim in bij de verzekeraar en stellen vast wat een reëel bedrag is voor de schadevergoeding. De hoogte van uw schadevergoeding is onder andere afhankelijk van de ernst van uw letsel, de kosten die u maakt en inkomsten die u door de aanrijding misloopt. Gelukkig worden de kwetsbare verkeersdeelnemers in Nederland extra goed beschermd waardoor u in de meeste gevallen een passende schadevergoeding mag verwachten.

Bent u aangereden door een scooter? Laat u dan adviseren door onze ervaren letselschade experts. Onze juridische bijstand bij letselschade is geheel gratis zodat u geen extra kosten kwijt bent. Bel ons dus vandaag nog of maak gebruik van het contactformulier.