Schadevergoeding na ongeval claimen

Letselschade claimenSchadevergoeding na een ongeval claimen, wanneer en hoe kunt u dat doen? Als een ander geheel of gedeeltelijk verantwoordelijk is, komt u bijna altijd in aanmerking voor schadevergoeding. Het claimen van schadevergoeding is vaak een ingewikkelde en langdurige aangelegenheid waarvoor specialistische kennis is vereist. Juridische bijstand is aan te bevelen. Dit is voor een slachtoffer van een ongeval zo goed als altijd kosteloos, aangezien de aansprakelijke tegenpartij ook uw juridische kosten dient te vergoeden.

Schadevergoeding na ongeval claimen? Neem vandaag nog contact op voor vrijblijvend en deskundig advies.

Wanneer schadevergoeding na ongeval claimen

Wanneer kunt u schadevergoeding na een ongeval claimen? Als een ander aansprakelijk is voor het ongeval waarbij u letselschade opgelopen heeft. U kunt slachtoffer zijn van een aanrijding, een kop-staartbotsing in de file, een bedrijfsongeval of een valpartij in het openbaar vervoer. Het gaat erom dat u letselschade opgelopen heeft, waarbij het kan gaan om materiële en immateriële schade. Degene die verantwoordelijk is voor het ongeval kunt u aansprakelijk stellen om vervolgens schadevergoeding te claimen. Schadevergoeding voor immateriële schade wordt smartengeld genoemd. Smartengeld is een schadevergoeding voor bijvoorbeeld pijn, verdriet en gederfde levensvreugde als gevolg van uw ongeval, oftewel gevolgen die niet in geld zijn uit te drukken.

Schadevergoeding na ongeval claimen en schuldvraag

Soms is niet één partij aansprakelijk te stellen voor een ongeval en ontstaat discussie rond de schuldvraag. Mogelijk ontkent de tegenpartij aansprakelijk te zijn. Of misschien legt zijn/haar verzekeringsmaatschappij de schuld bij u terwijl u daar heel anders over denkt. U doet er goed aan deze discussies niet zelf aan te gaan met de tegenpartij of met een verzekeraar voor wie dit dagelijkse kost is en die het liefst geen of zo min mogelijk schadevergoeding uitbetaalt. Wij adviseren om zeker in deze gevallen altijd één van onze letselschade juristen in te schakelen om uw zaak te bespreken. Wij kunnen een aansprakelijkheidsonderzoek uitvoeren. En mochten beide partijen aansprakelijk te zijn, dan nog kunt u recht op schadevergoeding hebben. Onze letselschade juristen hebben hier jarenlange ervaring mee en zoeken graag voor u uit of schadevergoeding na ongeval claimen voor u een haalbare kaart is.

Tegenpartij aansprakelijk stellen

Het claimen van schadevergoeding na een ongeval kan een ingewikkelde procedure zijn, zeker als de tegenpartij de aansprakelijkheid niet erkent of als de verzekeraar uw letselschade bagatelliseert. Het is dan van groot belang dat u kunt bewijzen wat er is gebeurd en dat uw letselschade voortkomt uit het ongeval. U doet er daarom goed aan alles rondom het ongeval te documenteren. Als u ertoe in staat bent, maakt u dan direct na het ongeval foto’s van de situatie. Noteer gegevens van mogelijke getuigen en bewaar alle bonnen en rekeningen die met het ongeval te maken hebben. Ook is het altijd goed uw huisarts zo snel mogelijk te bezoeken voor het aanleggen van een medisch dossier. Als u schadevergoeding claimt, bent u de eisende partij. Als eisende partij dient u niet alleen te kunnen bewijzen wat er is gebeurd, maar ook dat uw letselschade daar een gevolg van is en dat de tegenpartij verantwoordelijkheid was.

Schadevergoeding claimen: Letselschade expert inschakelen!

Letselschade experts zoals onze letselschade juristen hebben ruimschoots praktijkervaring met het aansprakelijk stellen van een tegenpartij, met het claimen van schadevergoedingen en met het onderhandelen met verzekeringsmaatschappijen. Wij behartigen uw belangen, zijn goed op de hoogte van alle wetgeving en juridische procedures en kunnen u altijd helpen, vaak zonder dat daaraan kosten zijn verbonden. Als de ander aansprakelijkheid heeft erkend, mogelijk nadat wij daarvoor onderzoek hebben gedaan, kunnen wij samen met u bekijken waaruit uw letselschade bestaat en hoeveel schadevergoeding realistisch is. Ook kunnen wij een voorschot op uw schadevergoeding eisen. Is de tegenpartij onbekend, bijvoorbeeld omdat deze is doorgereden na een ongeval? Ook dan kunnen wij u helpen.

Hoeveel schadevergoeding na ongeval claimen?

Hoeveel schadevergoeding u kunt claimen is afhankelijk van de situatie en uw persoonlijke omstandigheden. Er is geen standaard berekening te maken, schadevergoeding na ongeval claimen is maatwerk. Samen met u zullen wij inventariseren welke schadeposten u heeft en welke kosten u mogelijk in de toekomst nog zult maken als gevolg van het ongeval. Wij weten als geen ander waarop u als slachtoffer recht heeft en welke letselschadeposten u op de aansprakelijke tegenpartij verhalen kunt. Voorbeelden van kosten waarvoor u schadevergoeding kunt claimen:

  • Medische kosten die niet worden vergoed, eigen risico’s en eigen bijdragen
  • Vergoeding gederfde inkomsten wegens (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid
  • Kosten voor reparatie of vervanging van uw persoonlijke eigendommen
  • Reiskosten
  • Kosten voor huishoudelijke hulp
  • Toekomstige kosten die verband houden met het ongeval
  • Smartengeld voor gederfde levensvreugde, blijvend zichtbare littekens, (chronische) pijnklachten
  • Wettelijke rente
  • Juridische kosten

Denk verder ook aan kosten voor aanpassingen aan de woning, arbeidsongeschiktheid of blijvende invaliditeit.

Kosteloze juridische bijstand bij schadevergoeding na ongeval claimen

U wilt schadevergoeding claimen na een ongeval waarbij u letselschade opgelopen heeft. Als de tegenpartij aansprakelijk is, zijn er voor u geen kosten verbonden aan onze juridische bijstand. Ook als u geen rechtsbijstandsverzekering heeft, kost u het niets om u door een letselschade jurist te laten vertegenwoordigen. De aansprakelijke tegenpartij is wettelijk verplicht om uw juridische kosten te vergoeden, deze zijn onderdeel van uw totale schadevergoeding. Neem daarom vandaag nog geheel vrijblijvend contact met ons op om uw zaak te bespreken. Wij begrijpen dat u veel aan uw hoofd heeft na een ongeval en nemen uw zorgen graag uit handen.

Onze juristen dragen het keurmerk van het Register Letselschade, werken landelijk en bezoeken u ook graag thuis in Den Haag en omgeving indien u dit wenst. Zorg dat u de beste hulp krijgt en de maximale schadevergoeding, u heeft er immers recht op.