Vaak ongeval met letselschade door smartphone

Jonge fietsers en automobilisten zijn snel afgeleid. Dit komt onder andere door het gebruik van een smartphone tijdens het rijden. Zij veroorzaken dan ook veel ongevallen met ernstig letsel. Uit onderzoek blijkt dat een jonge fietser door het gebruik van een smartphone 1,4 keer meer kans heeft op ongeval met letselschade, aldus de Utrechtse Stichting TeamAlert.

Auto-ongeluk door telefoongebruik

Helaas laten ook veel jonge automobilisten zich door de smartphone afleiden, waardoor een ongeval met letselschade op de loer ligt. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de bestuurders tussen de 17 en 34 uit gewoonte tijdens het rijden op de smartphone kijkt. Ruim een derde geeft aan ook daadwerkelijk door de telefoon te worden afgeleid.

Honderden ongevallen met letselschade

Uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid blijkt dat door het gebruik van de smartphone in de auto er per jaar tientallen keer een ongeval met letselschade plaatsvindt, waarbij dodelijke slachtoffers te betreuren zijn. Daarnaast worden ieder jaar enkele honderden auto-ongelukken veroorzaakt omdat mensen door hun smartphone zijn afgeleid.

Aansprakelijkheid ongeval met letselschade

Indien u een ongeval met letselschade is overkomen doordat de veroorzaker was afgeleid door zijn smartphone, heeft u recht op vergoeding van uw letselschade. De bestuurder pleegde namelijk een onrechtmatige daad jegens u. Voor het claimen van uw letselschade is het belangrijk dat u de dader aansprakelijk stelt en de hoogte van uw letselschade onderbouwt. Het is zeer verstandig u daarbij bij te laten staan door een letselschade advocaat, -bureau of -expert.

Onze letselschade-experts kunnen u al in een eerste gesprek vertellen wat uw rechten zijn en of wij ook u kosteloos kunnen bijstaan. Neem gerust contact met ons op.

Gepost op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *