Schadevergoeding busongeluk met letselschade

Afgelopen week vond er in Den Haag een busongeluk plaats. Volgens de politie raakte de buschauffeur de macht over het stuur kwijt, waarna de bus tegen een lantaarnpaal botste. Minstens 7 inzittenden liepen door het busongeluk letselschade op. Slachtoffers van een busongeluk kunnen hun letselschade verhalen op de vervoermaatschappij.

Vergoeding letselschade busongeluk

U gaat ervan uit dat als u met de bus reist, u veilig op uw bestemming aankomt. Helaas is dat niet altijd het geval, zoals bij het busongeluk in Den Haag. Als u door een busongeluk gewond bent geraakt is vergoeding van letselschade waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt. Zodra de eerste schrik voorbij is, is het echter toch verstandig om na te denken over uw schade. Als u door het busongeluk letselschade heeft opgelopen, dan kunt u die in veel gevallen verhalen op de vervoermaatschappij. De kans is namelijk groot dat deze aansprakelijk is voor de schade die u door het ongeval heeft opgelopen.

Hoogte letselschade berekenen na busongeluk

Letselschade is een breed begrip, waar verschillende schadeposten onder vallen. Zo vallen onder letselschade na een busongeluk onder andere medische kosten, kosten voor extra huishoudelijke hulp, kosten voor het aanpassen van de woning, kosten voor rechtsbijstand, het verlies aan arbeidsvermogen. Deze kosten kunnen, net als smartengeld, na een busongeluk bij de vervoermaatschappij geclaimd worden.

Hoe krijgt u schadevergoeding na een busongeluk?

De vervoermaatschappij zal in de meeste gevallen verzekerd zijn tegen letselschade na een busongeluk. Als slachtoffer zal u het tegen zo’n verzekeraar moeten opnemen. En dat is niet makkelijk. Om uw belangen veilig te stellen, is het daarom verstandig rechtsbijstand in te schakelen. Kies voor een letselschade-expert met het keurmerk van het Register Letselschade, die heeft de juiste kennis in huis om uw zaak optimaal te behandelen. BO Letselschade is gespecialiseerd in het claimen van letselschade na een busongeluk en draagt het keurmerk van het Register Letselschade. Wij behartigen op een professionele, persoonlijke en betrokken manier uw belangen als verkeersslachtoffer. U kunt ons direct en vrijblijvend benaderen voor gratis advies over vergoeding van letselschade na een busongeluk.

 

 

 

Gepost op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *