Aanrijding openbaar vervoer

Letselschade door trambotsing

Bij verkeersongevallen denkt men al snel aan een aanrijding met één of meerdere auto’s. Alhoewel dit soort ongevallen inderdaad helaas regelmatig plaatsvindt, komen in het openbaar vervoer toch ook vaak aanrijdingen voor. Soms met letselschade tot gevolg. Zoals gisteravond bij een trambotsing in Den Haag.

Aanrijding openbaar vervoer

Bij station Holland Spoor botsten maandagavond rond 20.00 uur twee trams op elkaar. Twee reizigers liepen door de aanrijding letselschade op. Het openbaar vervoer lag rond de plaats van het ongeval enige tijd stil. Hoe deze aanrijding in het openbaar vervoer heeft kunnen plaatsvinden, is niet precies duidelijk.

Letselschade door aanrijding openbaar vervoer

Dagelijks maken veel mensen gebruik van het openbaar vervoer. Treinen, trams en bussen zitten vooral tijdens de spits stampvol. Als er dan iets gebeurt, zoals bij de trambotsing in Den Haag, is de kans groot dat de reiziger letselschade oploopt. Bijvoorbeeld door een ongelukkige val.

Aansprakelijkheid letselschade openbaar vervoer

In de meeste gevallen is de vervoerder aansprakelijk voor de letschade opgelopen door de aanrijding in het openbaar vervoer. Met vervoerder wordt niet de bestuurder van het voertuig bedoeld (buschauffeur, machinist), maar de vervoermaatschappij. Deze moet er namelijk voor zorgen dat passagiers in het openbaar vervoer veilig op hun bestemming aankomen. Gebeurt dat niet, dan zal dit dus de vervoerder worden aangerekend. Dit zal alleen anders zijn als de vervoerder kan bewijzen dat, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, de aanrijding niet te voorkomen was.

Aanrijding openbaar vervoer meegemaakt en letselschade opgelopen? Wij helpen u gratis bij het claimen van uw letselschade. Neem vandaag nog contact met ons op.

Gepost op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *