Aanrijding met tram: Wie is aansprakelijk?

Op 11 april botste een tram van RandstandRail op de kruising van de Mgr. van Steelaan met de Prinses Irenelaan in Voorburg op een auto. De bestuurder van de auto is met letsel naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet de eerste keer dat er een ongeval plaatsvindt op deze plaats tussen tram 2 en een auto. De oorzaak is nog niet bekend.

Vervoermaatschappij en gemeente aansprakelijk

Het slachtoffer kan zijn letselschade slechts claimen indien het ongeval is veroorzaakt door een ander.

Zo kan de bestuurder van de tram een fout hebben gemaakt (bijvoorbeeld een rood sein negeren). Het slachtoffer kan de trambestuurder aansprakelijk stellen, maar ook de werkgever van de trambestuurder, de vervoersmaatschappij. Een werkgever is namelijk in zijn hoedanigheid als werkgever aansprakelijk voor fouten van zijn werknemers.

Als laatste mogelijkheid kan het slachtoffer de wegbeheerder aansprakelijk stellen. In de meeste gevallen is de gemeente wegbeheerder. Uit de wet volgt dat indien een ongeval ontstaat doordat een openbare weg niet voldoet aan de eisen die men daaraan in de gegeven omstandigheden mag stellen, de wegbeheerder aansprakelijk is.

Deskundige rechtshulp bij claimen letselschade

Wat in uw geval de beste mogelijkheid is, is op voorhand niet te zeggen. Schakel daarom altijd deskundige juridische hulp in. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Gepost op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *